Bryllupstradisjoner i Hellas – bryllupsfeiring i utlandet

I Hellas har de bryllupstradisjoner som er litt utenom det vi kjenner til. Det fikk jeg oppleve i ett av de første bryllupene jeg fotograferte i utlandet. I et området som heter Pelleponnes. 

En uke før bryllupsfeiringen ble det holdt et slags utdrikningslag hos brudens foreldre. Det var en helt utrolig feiring. For grekerne fra dette området var dette en helt vanlig del av deres bryllupstradisjoner. Men for meg var det en galskap jeg ikke hadde opplevd maken til. Det var en opplevelse som kan sammenlignes med scener fra filmer som Emir Kusturica og Quentin Tarrantino lager.

bryllupstradisjoner

Brudeparet

Bryllupstradisjoner i Hellas

Dans med familie og venner

Bryllupstradisjoner i Hellas

Bruden med en onkel

Bryllupstradisjoner i Hellas

Barna er med på dansen

Festen ble holdt i bak-gården til familien  og det var høy musikk med DJ og dans. Alle danset. Store og små. Og når jeg sier store så vil det si opp til den eldste  80, 90 åringen. Fantastisk. For meg så var dette helt langt fra alt jeg kjenner til av bryllupstradisjoner.  Allikevel så jeg at de som var til stede venner og bekjente opplevde dette som en helt vanlig tradisjonsrik kveld etter deres skikker. I denne “settingen” vises ingen alder fordi kraften og livsgleden overskygger alt. Dansingen og sangen var fantastisk. Alle fikk sin tur til å danse solo i den greske dansen og ta en solo midt i ringen av de andre “Oppa, Aideeee”

Bryllupstradisjoner i Hellas

Gresk dans

Etterhvert ser jeg at en av forloverne tar ut et gevær. Jeg likte ikke helt dette. Så begynner han å skyte sammen med sin beste venn og det kommer noe slags papir-greier ut av geværet, det var en slags nyttårs-aften-fyrverkeri. Det smalt veldig kraftig, men da jeg så meg rundt og så reaksjonen på noen av de jeg kjente forsto jeg raskt at dette var FEIRING og moro.  (Når det er sagt, for en person som ikke snakker gresk eller som ikke kjenner til forholdene her, ville man høyst sannsynlig tro at man var sammen med en gjeng som var kriminelle og gale.)

Bryllupstradisjoner i Hellas

Knusing av stoler

Festingen fikk et høyere nivå fra time til time og så ser jeg bruden tar med seg mange tallerkner og begynner og knuse de midt på dansegulvet. Alle ble begeistret og deltok når hun leverte ut tallerkner til de som ville bli med. Det betyr lykke å knuse tallerkner. Stemningen bare steg og steg og så tok det helt av, da hadde det nok blitt konsumert en del liter ouzo  men det var også gleden som gjorde folk beruset.

Bryllupstradisjoner i Hellas

Bruden i full dans oppå stolen

Brudgommen begynte nå å knuse stoler! Jeg har vært på flere greske bryllup men maken til dette hadde jeg aldri sett….jeg reiste fra denne feiringen i 4 – tiden på natten og fikk høre at brudgommen og hans bestevenn hadde avsluttet festen neste dag klokka 9.

Bryllupstradisjoner i Hellas

brudgommen

Bryllupstradisjoner i Hellas

kasting av blomster

Bildet som illustrerer denne teksten er tatt av bruden som viser sin venninne hva hun skal ha på seg neste dag.

Ta gjerne et blikk på en av mine bryllups historier her : TOTTE IMAGERY

Sorry, the comment form is closed at this time.

8

Gratis sjekkliste over de obligatoriske bryllups-motivene du fort glemmer å ta – med over 100 eksempelbilder!

Sjekklisten over de obligatoriske bryllups-motivene, med over 100 eksempelbilder

Takk for at du ville laste ned vår sjekkliste :) Vi har sendt deg en mail med link til sjekklistene.